Preventieve mondzorg bij kinderen

Preventieve mondzorg bij kinderen is van essentieel belang om een gezonde mond en een stralende glimlach te bevorderen. Deze vorm van zorg richt zich op het voorkomen van tandheelkundige problemen voordat ze zich voordoen. In de kern draait het om het nemen van maatregelen om tandbederf en andere tandproblemen te voorkomen, in plaats van ze te behandelen nadat ze zijn ontstaan.

Wat zijn de voordelen van preventieve mondzorg bij kinderen?

Voor kinderen biedt preventieve mondzorg talrijke voordelen. Allereerst legt het de basis voor een goede mondgezondheid op latere leeftijd. Door vroeg te beginnen met preventieve maatregelen, zoals regelmatig tandenpoetsen, wordt de kans op tandbederf aanzienlijk verminderd. Daarnaast draagt het bij aan het ontwikkelen van gezonde gewoonten bij kinderen, zoals het beperken van suikerinname en regelmatige tandartsbezoeken. Hierdoor wordt angst voor de tandarts verminderd en wordt de bewustwording van het belang van mondhygiëne vergroot.

Welke behandelingen vallen onder preventieve mondzorg bij kinderen?

Verschillende behandelingen vallen onder preventieve mondzorg bij kinderen. Dit omvat niet alleen poetsinstructies voor zowel kinderen als ouders, maar ook voedingsadviezen die gericht zijn op het verminderen van suikerconsumptie.

Daarnaast behoren het zichtbaar maken van tandplak, het sealen (beschermen) van kiezen en aanvullende fluoridebehandelingen tot de maatregelen die genomen worden om tandbederf te voorkomen. Het doel is om tanden sterker te maken en kwetsbare plekken extra te beschermen.

periodieke controle tandartspraktijk zijdelwaard

Welke klachten kunnen met preventieve mondzorg bij kinderen voorkomen worden?

Door middel van preventieve mondzorg kunnen verschillende klachten bij kinderen worden voorkomen. Hierbij valt te denken aan cariës (tandbederf), tandvleesproblemen en zelfs vroegtijdig tandverlies. Door aandacht te besteden aan preventie, wordt niet alleen de mondgezondheid van kinderen bevorderd, maar wordt ook de algemene levenskwaliteit positief beïnvloed. Het legt een stevige basis voor een leven lang gezonde tanden en een stralende lach.

Testimonials

Hoe ervaart men onze zorg?

“Wat een verademing”

“Geen grote fan van de vorige tandarts die hier zat maar sinds Nathan Issa de praktijk hier over genomen heeft zou je bijna voor je plezier naar de tandarts gaan. Ik spreek uit ervaring want inmiddels aantal gaatjes gevuld en kroon laten zetten. Wat een verademing. Zeer kundige tandarts die patiënten behandeld zoals hij zelf behandeld zou willen worden. Pareltje onder de tandartsen dit!”

-Lokale patient-

“Professioneel en charismatisch”

“Ik had een geweldige ervaring op zaterdag 24 juni om 10:20. De vriendelijke mondhygiënist was aangenaam, professioneel en charismatisch! Bedankt H!”

-Lucy Ng’ang’a-

“Een echte aanrader”

“Erg tevreden over Lianne en haar team. Mijn zoon was geen grote fan om naar de tandarts te gaan maar bij Lianne is het nooit een probleem. Een echte aanrader..”

-anne van as-

Tandartspraktijk Zijdelwaard

Waarom kiezen voor Tandartspraktijk Zijdelwaard in Uithoorn?

  • Hoogwaardige mondzorg
  • Ambitieus team van specialisten
  • Persoonlijke, mensgerichte zorg
  • Uw mondgezondheid is onze prioriteit
  • Gespecialiseerd in kindertandheelkunde tot 18 jaar
  • Een goede keuze voor een tandarts in Uithoorn
  • Uw wens, behandeling en kosten worden vooraf besproken
Tandartspraktijk Zijdelwaard

Angst voor de tandarts?

Wij begrijpen dat een tandartsbezoek voor sommige patiënten beangstigend kan zijn. We doen daarom ons uiterste best om u helemaal op uw gemak te stellen. Het is goed om met ons over uw angst te praten. We nemen ruim de tijd voor u en bespreken eerst wat er eventueel nodig is.

Ik wil graag mailen

Bel Tandartspraktijk Zijdelwaard op 0297-569965