Gewoon gaaf

‘Gewoon gaaf’ richt zich op ouders en kinderen in de leeftijd van 0-18 jaar. Het betreft een preventiemethode die ouders en kinderen bewust maakt van hun eigen invloed op het ontstaan en vooral het voorkomen van tandbederf, ook wel cariës genoemd. De bijbehorende slogan benadrukt dan ook: “Door goed te poetsen en gezond te eten, kun je jouw gebit ‘gewoon gaaf’ houden.”

Ieder kind zijn of haar eigen plan en behandeling

De tandarts of mondhygiënist voorziet de ouder en het kind van advies dat specifiek is afgestemd op hun gebit. Bij Gewoon Gaaf voert de tandarts of mondhygiënist een risico-inschatting uit, waarbij wordt gekeken naar:

  R

  De huidige staat van het gebit

  R

  De mate van zorg die de ouder en het kind besteden aan de mondgezondheid van het kind

  R

  De algemene mondhygiëne

  R

  De aanwezigheid van (beginnende) gaatjes in het gebit van het kind

  R

  Het doorbreken van tanden of kiezen

  Op basis van de antwoorden op deze vragen bepaalt de tandarts het moment waarop hij het kind, of de ouder van het kind, weer wil zien in de mondzorgpraktijk. In sommige gevallen kan de tandarts direct overgaan tot een fluoridebehandeling of extra sealen van tanden en/of kiezen. Belangrijk om te benadrukken is dat er geen boren of trekken plaatsvindt (niet-invasief).

  Voorkom gaatjes met goed tanden poetsen en napoetsen

  Het voorkomen van tandbederf begint met effectief tandenpoetsen en het naleven daarvan. Kinderen willen doorgaans al snel zelf hun tanden poetsen, wat op zich goed is. Echter, ze zijn zich vaak nog niet bewust van de juiste poetstechnieken.

  Effectief tandenpoetsen vergt enige inspanning en kennis, en ouders zijn zich hier niet altijd volledig van bewust. Bovendien bestaan er handige tips en trucs om het tandenpoetsen zowel eenvoudiger als plezieriger te maken, aspecten waar bij ‘Gewoon Gaaf’ extra aandacht aan wordt besteed. Het is essentieel dat ouders deze informatie mee naar huis nemen en er dagelijks aandacht aan besteden, zodat een goede mondhygiëneroutine wordt in het dagelijks leven van het kind.

  periodieke controle tandartspraktijk zijdelwaard

  Geen kosten

  De behandelingen zijn kosteloos, aangezien ze worden vergoed vanuit de basisverzekering.

  Testimonials

  Hoe ervaart men onze zorg?

  “Wat een verademing”

  “Geen grote fan van de vorige tandarts die hier zat maar sinds Nathan Issa de praktijk hier over genomen heeft zou je bijna voor je plezier naar de tandarts gaan. Ik spreek uit ervaring want inmiddels aantal gaatjes gevuld en kroon laten zetten. Wat een verademing. Zeer kundige tandarts die patiënten behandeld zoals hij zelf behandeld zou willen worden. Pareltje onder de tandartsen dit!”

  -Lokale patient-

  “Professioneel en charismatisch”

  “Ik had een geweldige ervaring op zaterdag 24 juni om 10:20. De vriendelijke mondhygiënist was aangenaam, professioneel en charismatisch! Bedankt H!”

  -Lucy Ng’ang’a-

  “Een echte aanrader”

  “Erg tevreden over Lianne en haar team. Mijn zoon was geen grote fan om naar de tandarts te gaan maar bij Lianne is het nooit een probleem. Een echte aanrader..”

  -anne van as-

  Tandartspraktijk Zijdelwaard

  Waarom kiezen voor Tandartspraktijk Zijdelwaard in Uithoorn?

  • Hoogwaardige mondzorg
  • Ambitieus team van specialisten
  • Persoonlijke, mensgerichte zorg
  • Uw mondgezondheid is onze prioriteit
  • Gespecialiseerd in kindertandheelkunde tot 18 jaar
  • Een goede keuze voor een tandarts in Uithoorn
  • Uw wens, behandeling en kosten worden vooraf besproken
  Tandartspraktijk Zijdelwaard

  Angst voor de tandarts?

  Wij begrijpen dat een tandartsbezoek voor sommige patiënten beangstigend kan zijn. We doen daarom ons uiterste best om u helemaal op uw gemak te stellen. Het is goed om met ons over uw angst te praten. We nemen ruim de tijd voor u en bespreken eerst wat er eventueel nodig is.

  Ik wil graag mailen

  Bel Tandartspraktijk Zijdelwaard op 0297-569965