Kronen en bruggen

In de tandheelkunde worden kronen en bruggen frequent gebruikt als restauratieve oplossingen voor beschadigde of ontbrekende tanden. Een kroon is een kapje dat over een beschadigde tand wordt geplaatst, terwijl een brug een vaste prothese is die ontbrekende tanden vervangt door middel van kunsttanden die aan de natuurlijke tanden worden bevestigd.

Wanneer kom je in aanmerking voor kronen of bruggen?

Over het algemeen komen mensen in aanmerking voor deze tandheelkundige ingrepen als ze last hebben van ernstige tandbederf, een afgebroken tand, of als er sprake is van esthetische verbeteringen zoals verkleurde of misvormde tanden. Bruggen worden daarnaast aanbevolen bij het ontbreken van één of meerdere tanden, waarbij de omliggende tanden als steunpilaren dienen.

Wat zijn de voordelen van kronen en bruggen?

Allereerst herstellen ze niet alleen de functionaliteit van het gebit, maar verbeteren ze ook het uiterlijk en de esthetiek.

Kronen beschermen de natuurlijke tanden tegen verdere slijtage en versterken de structuur.

Bruggen voorkomen het verschuiven van omliggende tanden dat vaak optreedt bij ontbrekende tanden, waardoor ook de beet en het kauwvermogen worden verbeterd.

periodieke controle tandartspraktijk zijdelwaard

Voor welke klachten kunnen kronen en bruggen een oplossing zijn ?

Kronen en bruggen bieden effectieve oplossingen voor verschillende tandheelkundige klachten. Ze kunnen helpen bij het herstellen van tanden die ernstig beschadigd zijn door tandbederf of trauma. Daarnaast zijn ze een uitkomst bij het vervangen van ontbrekende tanden, wat niet alleen de esthetiek verbetert, maar ook de functionaliteit van het gebit herstelt. Het gebruik van deze restauratieve ingrepen draagt bij aan een gezonde mond en een stralende glimlach.

Testimonials

Hoe ervaart men onze zorg?

“Wat een verademing”

“Geen grote fan van de vorige tandarts die hier zat maar sinds Nathan Issa de praktijk hier over genomen heeft zou je bijna voor je plezier naar de tandarts gaan. Ik spreek uit ervaring want inmiddels aantal gaatjes gevuld en kroon laten zetten. Wat een verademing. Zeer kundige tandarts die patiënten behandeld zoals hij zelf behandeld zou willen worden. Pareltje onder de tandartsen dit!”

-Lokale patient-

“Professioneel en charismatisch”

“Ik had een geweldige ervaring op zaterdag 24 juni om 10:20. De vriendelijke mondhygiënist was aangenaam, professioneel en charismatisch! Bedankt H!”

-Lucy Ng’ang’a-

“Een echte aanrader”

“Erg tevreden over Lianne en haar team. Mijn zoon was geen grote fan om naar de tandarts te gaan maar bij Lianne is het nooit een probleem. Een echte aanrader..”

-anne van as-

Tandartspraktijk Zijdelwaard

Waarom kiezen voor Tandartspraktijk Zijdelwaard in Uithoorn?

  • Hoogwaardige mondzorg
  • Ambitieus team van specialisten
  • Persoonlijke, mensgerichte zorg
  • Uw mondgezondheid is onze prioriteit
  • Gespecialiseerd in kindertandheelkunde tot 18 jaar
  • Een goede keuze voor een tandarts in Uithoorn
  • Uw wens, behandeling en kosten worden vooraf besproken
Tandartspraktijk Zijdelwaard

Angst voor de tandarts?

Wij begrijpen dat een tandartsbezoek voor sommige patiënten beangstigend kan zijn. We doen daarom ons uiterste best om u helemaal op uw gemak te stellen. Het is goed om met ons over uw angst te praten. We nemen ruim de tijd voor u en bespreken eerst wat er eventueel nodig is.

Ik wil graag mailen

Bel Tandartspraktijk Zijdelwaard op 0297-569965