Orthodontie

Orthodontie is een tandheelkundig specialisme dat zich richt op het diagnosticeren, voorkomen en corrigeren van afwijkingen in de stand van tanden en kaken. Het hoofddoel van orthodontie is het creëren van een gezonde, evenwichtige beet en een esthetisch aantrekkelijk gebit. Orthodontisten zijn gespecialiseerde tandartsen die zich bezighouden met het rechtzetten van tanden en het corrigeren van kaakafwijkingen.

Voor wie is orthodontie?

Mensen komen over het algemeen in aanmerking voor orthodontische behandeling als ze problemen hebben met de stand van hun tanden of kaken. Dit kan variëren van scheve tanden en overbeet tot onderbeet en kruisbeet. Vaak worden orthodontische behandelingen uitgevoerd bij kinderen en adolescenten, maar ook volwassenen kunnen profiteren van orthodontie om tandheelkundige problemen te corrigeren.

Voordelen van orthodontie

De voordelen van orthodontie zijn talrijk. Naast het esthetische aspect van een mooiere glimlach, draagt een goed uitgelijnd gebit bij aan een betere mondgezondheid. Een correcte beet voorkomt problemen zoals tandbederf, tandvleesaandoeningen en kaakpijn. Daarnaast kan orthodontie ook de spraak verbeteren en het kauwvermogen vergroten.

Orthodontie Tandarts Zijdelwaard

Bij welke klachten kan orthodontie helpen?

Orthodontie biedt een effectieve oplossing voor een breed scala aan klachten. Het kan helpen bij het rechtzetten van scheve tanden, het sluiten van open beten, het corrigeren van overbeet of onderbeet, en het oplossen van problemen met de kaakstand. Door deze problemen aan te pakken, verbetert orthodontie niet alleen de esthetiek van het gebit, maar draagt het ook bij aan een optimale mondgezondheid en functionaliteit.

Testimonials

Hoe ervaart men onze zorg?

“Wat een verademing”

“Geen grote fan van de vorige tandarts die hier zat maar sinds Nathan Issa de praktijk hier over genomen heeft zou je bijna voor je plezier naar de tandarts gaan. Ik spreek uit ervaring want inmiddels aantal gaatjes gevuld en kroon laten zetten. Wat een verademing. Zeer kundige tandarts die patiënten behandeld zoals hij zelf behandeld zou willen worden. Pareltje onder de tandartsen dit!”

-Lokale patient-

“Professioneel en charismatisch”

“Ik had een geweldige ervaring op zaterdag 24 juni om 10:20. De vriendelijke mondhygiënist was aangenaam, professioneel en charismatisch! Bedankt H!”

-Lucy Ng’ang’a-

“Een echte aanrader”

“Erg tevreden over Lianne en haar team. Mijn zoon was geen grote fan om naar de tandarts te gaan maar bij Lianne is het nooit een probleem. Een echte aanrader..”

-anne van as-

Tandartspraktijk Zijdelwaard

Waarom kiezen voor Tandartspraktijk Zijdelwaard in Uithoorn?

  • Hoogwaardige mondzorg
  • Ambitieus team van specialisten
  • Persoonlijke, mensgerichte zorg
  • Uw mondgezondheid is onze prioriteit
  • Gespecialiseerd in kindertandheelkunde tot 18 jaar
  • Een goede keuze voor een tandarts in Uithoorn
  • Uw wens, behandeling en kosten worden vooraf besproken
Tandartspraktijk Zijdelwaard

Angst voor de tandarts?

Wij begrijpen dat een tandartsbezoek voor sommige patiënten beangstigend kan zijn. We doen daarom ons uiterste best om u helemaal op uw gemak te stellen. Het is goed om met ons over uw angst te praten. We nemen ruim de tijd voor u en bespreken eerst wat er eventueel nodig is.

Ik wil graag mailen

Bel Tandartspraktijk Zijdelwaard op 0297-569965