Parodontologie

Parodontologie is een tak van de tandheelkunde die zich richt op de gezondheid van het tandvlees en het omliggende weefsel dat de tanden ondersteunt. In deze specialisatie staat de preventie, diagnose en behandeling van parodontale aandoeningen centraal. Parodontologie is van vitaal belang omdat het niet alleen gericht is op het behoud van een gezonde mond, maar ook op het voorkomen van ernstige complicaties die kunnen ontstaan door verwaarloosde tandvleesproblemen.

Voor wie is parodontologie?

Parodontologie is bedoeld voor iedereen die streeft naar een optimale mondgezondheid. Mensen met gingivitis (een milde vorm van tandvleesaandoening) tot gevorderde parodontitis kunnen baat hebben bij de expertise van een parodontoloog. Daarnaast is parodontologie ook relevant voor personen die proactief hun mondgezondheid willen behouden en verbeteren, aangezien een gezond parodontium bijdraagt aan algemeen welzijn.

Wat zijn de voordelen van parodontologie

Een van de belangrijkste voordelen van parodontologie is het vermogen om ernstige tandheelkundige problemen te voorkomen.

Door regelmatige controles en professionele reinigingen kan een parodontoloog tandvleesaandoeningen in een vroeg stadium opsporen en behandelen, waardoor verdere schade aan het tandvlees en de onderliggende structuren wordt voorkomen.

Bovendien kan parodontale zorg de algemene mondgezondheid verbeteren en de esthetiek van het gebit bevorderen.

Ontstoken tandvlees Tandarts Zijdelwaard

Bij welke klachten kan parodontologie helpen?

Parodontologie kan helpen bij een breed scala aan klachten, variërend van bloedend tandvlees en slechte adem tot losse tanden en terugtrekkend tandvlees. Personen die last hebben van deze symptomen doen er goed aan een parodontoloog te raadplegen voor een grondige evaluatie en gepaste behandeling. Door de juiste zorg te ontvangen, kunnen individuen de progressie van parodontale aandoeningen stoppen en genieten van een gezonde, goed ondersteunde glimlach.

Testimonials

Hoe ervaart men onze zorg?

“Wat een verademing”

“Geen grote fan van de vorige tandarts die hier zat maar sinds Nathan Issa de praktijk hier over genomen heeft zou je bijna voor je plezier naar de tandarts gaan. Ik spreek uit ervaring want inmiddels aantal gaatjes gevuld en kroon laten zetten. Wat een verademing. Zeer kundige tandarts die patiënten behandeld zoals hij zelf behandeld zou willen worden. Pareltje onder de tandartsen dit!”

-Lokale patient-

“Professioneel en charismatisch”

“Ik had een geweldige ervaring op zaterdag 24 juni om 10:20. De vriendelijke mondhygiënist was aangenaam, professioneel en charismatisch! Bedankt H!”

-Lucy Ng’ang’a-

“Een echte aanrader”

“Erg tevreden over Lianne en haar team. Mijn zoon was geen grote fan om naar de tandarts te gaan maar bij Lianne is het nooit een probleem. Een echte aanrader..”

-anne van as-

Tandartspraktijk Zijdelwaard

Waarom kiezen voor Tandartspraktijk Zijdelwaard in Uithoorn?

  • Hoogwaardige mondzorg
  • Ambitieus team van specialisten
  • Persoonlijke, mensgerichte zorg
  • Uw mondgezondheid is onze prioriteit
  • Gespecialiseerd in kindertandheelkunde tot 18 jaar
  • Een goede keuze voor een tandarts in Uithoorn
  • Uw wens, behandeling en kosten worden vooraf besproken
Tandartspraktijk Zijdelwaard

Angst voor de tandarts?

Wij begrijpen dat een tandartsbezoek voor sommige patiënten beangstigend kan zijn. We doen daarom ons uiterste best om u helemaal op uw gemak te stellen. Het is goed om met ons over uw angst te praten. We nemen ruim de tijd voor u en bespreken eerst wat er eventueel nodig is.

Ik wil graag mailen

Bel Tandartspraktijk Zijdelwaard op 0297-569965