Veelgestelde vragen

Op deze pagina vindt u de meest gestelde vragen. Staat uw vraag en antwoord er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op.
TandartsKortenhoef
Is poetsen met een elektrische tandenborstel beter?
Zowel met een “gewone” als een elektrische tandenborstel kunt u uw gebit goed schoonhouden. Het is echter wel gebleken uit onderzoek dat het poetsen met een elektrische tandenborstel bij de gemiddelde populatie efficiënter verloopt. Met andere woorden, het is vaak “makkelijker” om goed te poetsen met een elektrische tandenborstel.
Waarom worden er röntgenfoto´s gemaakt?
Wanneer we in de mond kijken, kunnen we veel, maar helaas niet alles zien. Beginnende gaatjes tussen de tanden en kiezen, ontstekingen aan de wortelpunten en botafbraak zijn enkele voorbeelden van problemen die je alleen met een röntgenfoto kunt zien. Door regelmatig röntgenfoto’s te maken, is de kans groter dat er al in een eerder stadium kan worden ingegrepen, voordat het te laat is.
Ik heb altijd bloedend tandvlees bij het poetsen. Is dat normaal?

Dit is een van de meest gestelde vragen. Bloedend tandvlees is niet normaal en duidt erop dat uw tandvlees ontstoken is. Wij kunnen samen met u bekijken wat bij u de oorzaak daarvan is en u helpen uw tandvlees weer gezond te maken.

Wat is de beste leeftijd om met een kindje voor het eerst naar de tandarts te gaan?
Het is belangrijk dat kinderen al op jonge leeftijd vertrouwd raken met het “naar de tandarts gaan”. Zo kunnen ze wennen aan de omgeving en zullen ze minder gespannen zijn als ze zelf later een controle ondergaan. U kunt ze meenemen wanneer u zelf voor controle komt; voor een behandeling is het minder geschikt ze mee te nemen. Over het algemeen is een goede controle mogelijk vanaf 3 jaar.
Op welke leeftijd heb je de meeste kans op gaatjes?
De meeste gaatjes ontstaan tussen het 4de en 20ste levensjaar; daarna is het gebit vaak wat “stabieler”. Wij besteden daarom extra veel aandacht aan de preventie van gaatjes binnen deze leeftijdscategorie. Wanneer we merken dat de mondhygiëne niet optimaal is, zullen we bij de controle uitgebreide poetsinstructies geven. Indien nodig zullen we op de blijvende kiezen beschermlaagjes aanbrengen.

Angst voor de tandarts?

Wij begrijpen dat een tandartsbezoek voor sommige patiënten beangstigend kan zijn. We doen daarom ons uiterste best om u helemaal op uw gemak te stellen. Het is goed om met ons over uw angst te praten. We nemen ruim de tijd voor u en bespreken eerst wat er eventueel nodig is.

Ik wil graag mailen

Bel Tandartspraktijk Zijdelwaard op 0297-569965