Implantologie

Implantologie is een tandheelkundige specialiteit die zich richt op het plaatsen van tandheelkundige implantaten om ontbrekende tanden of kiezen te vervangen. Een tandheelkundig implantaat is een titanium schroef die in het kaakbot wordt geplaatst en fungeert als een kunstmatige tandwortel. Dit biedt een stevige basis voor het bevestigen van tandheelkundige restauraties, zoals kronen, bruggen of protheses.

Wie komt er in aanmerking voor implantologie?

Implantologie is geschikt voor mensen die één of meerdere tanden missen en op zoek zijn naar een duurzame oplossing. Kandidaten moeten een goede mondgezondheid hebben en voldoende kaakbot om implantaten te ondersteunen. Ook is het belangrijk dat ze zich committeren aan een zorgvuldige mondhygiëne. Een consult met een tandarts of kaakchirurg kan bepalen of implantologie een geschikte optie is voor individuele behoeften en omstandigheden.

Voordelen van implantologie

Implantologie biedt talrijke voordelen voor mensen die tandverlies ervaren. Kunstmatige tandimplantaten, stevig in de kaak verankerd, bieden een duurzame oplossing die natuurlijk aanvoelt en functioneert. .

Ze herstellen het kauwvermogen, voorkomen botverlies en behouden de gezichtsstructuur. Esthetisch gezien verbeteren ze het uiterlijk, bevorderen zelfvertrouwen en elimineren het ongemak van losse prothesen. Implantaten vereisen minimale tandbeschadiging en bevorderen een langdurige mondgezondheid.

periodieke controle tandartspraktijk zijdelwaard

Hoe werkt implantologie?

Het proces van implantologie is een zorgvuldig gestructureerde reeks stappen die gericht zijn op het vervangen van ontbrekende tanden of kiezen door middel van tandheelkundige implantaten. Hier is een overzicht van het algemene proces:

Stap 1

Vooronderzoek en behandelplan

Voorafgaand aan de implantatie wordt een uitgebreid onderzoek uitgevoerd. Dit omvat röntgenfoto’s, digitale scans en beoordeling van de algehele mondgezondheid.

Op basis van deze gegevens stelt de tandarts of implantoloog een behandelplan op, waarin de exacte locatie van de implantaten en het type restauratie worden bepaald.

Stap 2

Chirurgische plaatsing van het implantaat

De eigenlijke implantatieprocedure begint met het chirurgisch plaatsen van het tandheelkundige implantaat in het kaakbot. Dit gebeurt onder lokale verdoving.

De chirurg maakt een incisie in het tandvlees om toegang te krijgen tot het kaakbot en plaatst het titanium implantaat stevig in het bot. Na deze stap wordt het tandvlees weer gesloten met hechtingen.

Stap 3

Genezing en osseointegratie

Na de implantatie volgt een genezingsperiode die osseointegratie wordt genoemd. Gedurende deze tijd (meestal enkele maanden) zal het implantaat zich verankeren in het omliggende kaakbot.

Osseointegratie is cruciaal voor het succes van het implantaat, omdat het zorgt voor een stabiele basis voor de uiteindelijke tandheelkundige restauratie.

Stap 4

Bevestiging van de tandheelkundige restauratie

Zodra osseointegratie heeft plaatsgevonden, wordt het tandvlees opnieuw geopend om toegang te krijgen tot het geïntegreerde implantaat. Een abutment, een verbindingsstuk tussen het implantaat en de tandheelkundige restauratie, wordt bevestigd.

Vervolgens wordt de definitieve restauratie, zoals een kroon, brug of prothese, op het abutment geplaatst en vastgezet.

Stap 5

Nazorg en onderhoud

Na het voltooien van de implantologie is regelmatige nazorg van essentieel belang. Patiënten moeten goede mondhygiëne handhaven, regelmatige controles bij de tandarts bijwonen en eventuele specifieke instructies van de behandelaar opvolgen.

Een gezond dieet en levensstijl dragen ook bij aan het behoud van de implantaten op de lange termijn.

Testimonials

Hoe ervaart men onze zorg?

“Wat een verademing”

“Geen grote fan van de vorige tandarts die hier zat maar sinds Nathan Issa de praktijk hier over genomen heeft zou je bijna voor je plezier naar de tandarts gaan. Ik spreek uit ervaring want inmiddels aantal gaatjes gevuld en kroon laten zetten. Wat een verademing. Zeer kundige tandarts die patiënten behandeld zoals hij zelf behandeld zou willen worden. Pareltje onder de tandartsen dit!”

-Lokale patient-

“Professioneel en charismatisch”

“Ik had een geweldige ervaring op zaterdag 24 juni om 10:20. De vriendelijke mondhygiënist was aangenaam, professioneel en charismatisch! Bedankt H!”

-Lucy Ng’ang’a-

“Een echte aanrader”

“Erg tevreden over Lianne en haar team. Mijn zoon was geen grote fan om naar de tandarts te gaan maar bij Lianne is het nooit een probleem. Een echte aanrader..”

-anne van as-

Tandartspraktijk Zijdelwaard

Waarom kiezen voor Tandartspraktijk Zijdelwaard in Uithoorn?

  • Hoogwaardige mondzorg
  • Ambitieus team van specialisten
  • Persoonlijke, mensgerichte zorg
  • Uw mondgezondheid is onze prioriteit
  • Gespecialiseerd in kindertandheelkunde tot 18 jaar
  • Een goede keuze voor een tandarts in Uithoorn
  • Uw wens, behandeling en kosten worden vooraf besproken
Tandartspraktijk Zijdelwaard

Angst voor de tandarts?

Wij begrijpen dat een tandartsbezoek voor sommige patiënten beangstigend kan zijn. We doen daarom ons uiterste best om u helemaal op uw gemak te stellen. Het is goed om met ons over uw angst te praten. We nemen ruim de tijd voor u en bespreken eerst wat er eventueel nodig is.

Ik wil graag mailen

Bel Tandartspraktijk Zijdelwaard op 0297-569965