Restauratieve tandheelkunde

Restauratieve tandheelkunde is een specialiteit binnen de tandheelkunde die zich richt op het herstellen en vernieuwen van beschadigde of verloren tanden en kiezen. Het doel is om de natuurlijke functionaliteit en esthetiek van het gebit te herstellen. Deze tak van tandheelkunde omvat verschillende procedures en technieken, waaronder het plaatsen van kronen, bruggen, implantaten en esthetische vullingen. Restauratieve tandheelkunde streeft ernaar om patiënten te voorzien van duurzame oplossingen die de kauwfunctie herstellen en tegelijkertijd een natuurlijke uitstraling behouden.

Voor wie is restauratieve tandheelkunde?

Restauratieve tandheelkunde is bedoeld voor een breed scala aan patiënten, variërend van degenen met kleine gebitsproblemen tot degenen met ernstige tandheelkundige aandoeningen. Mensen die last hebben van tandbederf, gebroken tanden, verloren tanden door ongevallen of andere problemen met hun gebit, kunnen baat hebben bij restauratieve tandheelkunde. Ook mensen die ontevreden zijn over de esthetiek van hun gebit, zoals verkleuringen of scheve tanden, kunnen profiteren van deze discipline.

De voordelen van restauratieve tandheelkunde

De voordelen van restauratieve tandheelkunde zijn veelzijdig. Naast het behoud van natuurlijke tanden draagt het bij aan het voorkomen van verdere schade en verlies van tanden. Het verbetert niet alleen de mondgezondheid, maar ook de algehele levenskwaliteit van de patiënt door een herstelde functionaliteit en esthetiek.

Bovendien kan vroegtijdige interventie door restauratieve tandheelkunde vaak meer ingrijpende behandelingen in de toekomst voorkomen, waardoor het een kosteneffectieve en duurzame benadering van tandzorg is.

Tandarts Zijdelwaard

Bij welke klachten kan restauratieve tandheelkunde helpen?

Restauratieve tandheelkunde is effectief bij een verscheidenheid aan tandheelkundige klachten. Het kan worden toegepast bij gebroken of gespleten tanden, ernstige tandbederf, ontbrekende tanden, en zelfs ter verbetering van de esthetiek van het gebit. Of het nu gaat om functionele of cosmetische problemen, restauratieve tandheelkunde biedt op maat gemaakte oplossingen om het gebit van patiënten te herstellen en hun glimlach te verbeteren.

Testimonials

Hoe ervaart men onze zorg?

“Wat een verademing”

“Geen grote fan van de vorige tandarts die hier zat maar sinds Nathan Issa de praktijk hier over genomen heeft zou je bijna voor je plezier naar de tandarts gaan. Ik spreek uit ervaring want inmiddels aantal gaatjes gevuld en kroon laten zetten. Wat een verademing. Zeer kundige tandarts die patiënten behandeld zoals hij zelf behandeld zou willen worden. Pareltje onder de tandartsen dit!”

-Lokale patient-

“Professioneel en charismatisch”

“Ik had een geweldige ervaring op zaterdag 24 juni om 10:20. De vriendelijke mondhygiënist was aangenaam, professioneel en charismatisch! Bedankt H!”

-Lucy Ng’ang’a-

“Een echte aanrader”

“Erg tevreden over Lianne en haar team. Mijn zoon was geen grote fan om naar de tandarts te gaan maar bij Lianne is het nooit een probleem. Een echte aanrader..”

-anne van as-

Tandartspraktijk Zijdelwaard

Waarom kiezen voor Tandartspraktijk Zijdelwaard in Uithoorn?

  • Hoogwaardige mondzorg
  • Ambitieus team van specialisten
  • Persoonlijke, mensgerichte zorg
  • Uw mondgezondheid is onze prioriteit
  • Gespecialiseerd in kindertandheelkunde tot 18 jaar
  • Een goede keuze voor een tandarts in Uithoorn
  • Uw wens, behandeling en kosten worden vooraf besproken
Tandartspraktijk Zijdelwaard

Angst voor de tandarts?

Wij begrijpen dat een tandartsbezoek voor sommige patiënten beangstigend kan zijn. We doen daarom ons uiterste best om u helemaal op uw gemak te stellen. Het is goed om met ons over uw angst te praten. We nemen ruim de tijd voor u en bespreken eerst wat er eventueel nodig is.

Ik wil graag mailen

Bel Tandartspraktijk Zijdelwaard op 0297-569965