Kindertandheelkunde

Kindertandheelkunde is een gespecialiseerd vakgebied binnen de tandheelkunde dat gericht is op de mondgezondheid van kinderen, vanaf de geboorte tot de tienerjaren. Het legt de nadruk op preventie, diagnose en behandeling van tandheelkundige problemen die specifiek zijn voor de groeiende mond van een kind. Kinderen hebben unieke behoeften op het gebied van mondgezondheid, en kindertandheelkunde speelt een essentiële rol bij het waarborgen van een gezonde glimlach gedurende hun jeugd.

Wat zijn de voordelen van kindertandheelkunde

Een van de belangrijkste voordelen van kindertandheelkunde is dat het zich richt op vroegtijdige preventie. Door kinderen op jonge leeftijd bewust te maken van het belang van goede mondhygiëne en regelmatige tandartsbezoeken, kunnen problemen in een vroeg stadium worden opgespoord en behandeld. Dit draagt bij aan het voorkomen van ernstige tandheelkundige aandoeningen op latere leeftijd en bevordert een levenslange goede mondgezondheid.

Welke behandelingen vallen onder kindertandheelkunde?

Onder de behandelingen die vallen onder kindertandheelkunde bevinden zich reguliere controles, tandreinigingen, fluoridebehandelingen en het sealen van kiezen. Deze procedures zijn gericht op het behoud van gezonde tanden en kiezen, het voorkomen van tandbederf en het onderwijzen van kinderen over goede mondverzorgingspraktijken.

Daarnaast biedt kindertandheelkunde ook oplossingen voor orthodontische problemen, zoals vroegtijdige evaluatie van de kaakgroei en het begeleiden van de ontwikkeling van een gezond gebit.

periodieke controle tandartspraktijk zijdelwaard

Welke klachten kunnen met kindertandheelkunde voorkomen worden?

Kindertandheelkunde kan helpen bij een breed scala aan klachten, waaronder tandbederf, tandvleesaandoeningen, scheve tanden en mondletsel. Door tijdige interventie kunnen deze problemen worden aangepakt voordat ze ernstiger worden, wat niet alleen de gezondheid van het gebit bevordert, maar ook het zelfvertrouwen van het kind in zijn of haar glimlach versterkt.

Het vormt een integraal onderdeel van de algehele gezondheid van kinderen en legt de basis voor een levenslange waardering voor goede mondverzorging.

Testimonials

Hoe ervaart men onze zorg?

“Wat een verademing”

“Geen grote fan van de vorige tandarts die hier zat maar sinds Nathan Issa de praktijk hier over genomen heeft zou je bijna voor je plezier naar de tandarts gaan. Ik spreek uit ervaring want inmiddels aantal gaatjes gevuld en kroon laten zetten. Wat een verademing. Zeer kundige tandarts die patiënten behandeld zoals hij zelf behandeld zou willen worden. Pareltje onder de tandartsen dit!”

-Lokale patient-

“Professioneel en charismatisch”

“Ik had een geweldige ervaring op zaterdag 24 juni om 10:20. De vriendelijke mondhygiënist was aangenaam, professioneel en charismatisch! Bedankt H!”

-Lucy Ng’ang’a-

“Een echte aanrader”

“Erg tevreden over Lianne en haar team. Mijn zoon was geen grote fan om naar de tandarts te gaan maar bij Lianne is het nooit een probleem. Een echte aanrader..”

-anne van as-

Tandartspraktijk Zijdelwaard

Waarom kiezen voor Tandartspraktijk Zijdelwaard in Uithoorn?

  • Hoogwaardige mondzorg
  • Ambitieus team van specialisten
  • Persoonlijke, mensgerichte zorg
  • Uw mondgezondheid is onze prioriteit
  • Gespecialiseerd in kindertandheelkunde tot 18 jaar
  • Een goede keuze voor een tandarts in Uithoorn
  • Uw wens, behandeling en kosten worden vooraf besproken
Tandartspraktijk Zijdelwaard

Angst voor de tandarts?

Wij begrijpen dat een tandartsbezoek voor sommige patiënten beangstigend kan zijn. We doen daarom ons uiterste best om u helemaal op uw gemak te stellen. Het is goed om met ons over uw angst te praten. We nemen ruim de tijd voor u en bespreken eerst wat er eventueel nodig is.

Ik wil graag mailen

Bel Tandartspraktijk Zijdelwaard op 0297-569965