Gevoelige tandhalzen

In Nederland kampen veel mensen met gevoelige tandhalzen, een aandoening die dagelijkse activiteiten zoals eten en drinken pijnlijk kan maken.

Wat zijn gevoelige tandhalzen
en hoe ontstaat het?

Gevoelige tandhalzen ontstaan vaak door het blootliggen van het tandbeen, dat normaal gesproken bedekt is door tandglazuur en tandvlees. Dit kan gebeuren door factoren zoals tandenknarsen, het gebruik van een harde tandenborstel, tandvleesproblemen of zelfs het nuttigen van zure voedingsmiddelen. Het gevolg is een onaangename gevoeligheid van de tanden.

Waar herken je gevoelige tandhalzen aan?

Het herkennen van gevoelige tandhalzen kan relatief eenvoudig zijn. Mensen met deze aandoening ervaren vaak een scherpe pijn of ongemak bij het eten van warme, koude, zoete of zure voedingsmiddelen, en soms zelfs bij het inademen van koude lucht.

Gevoelige tanden kunnen ook gevoelig zijn voor aanraking of druk tijdens het poetsen. Dit ongemak kan leiden tot aarzeling om bepaalde voedingsmiddelen te eten en een verminderde kwaliteit van leven.

Gevoelige tandhalzen Tandarts Kortenhoef

Tandarts Kortenhoef staat voor u klaar

Gelukkig kunnen de tandartsen en mondhygiënisten van Tandheelkundige Praktijk Kortenhoef mensen met gevoelige tandhalzen effectief helpen.

Advies
Ze kunnen advies geven over de juiste mondverzorgingstechnieken, zoals het gebruik van een zachte tandenborstel en het vermijden van agressief poetsen.

Fluoridebehandelingen
Daarnaast kunnen ze fluoridebehandelingen aanbieden om het tandglazuur te versterken en speciale tandpasta’s aanbevelen die zijn ontworpen om gevoelige tanden te verminderen.

Plaatsen van vullingen of beschermende lakken
In sommige gevallen kan het plaatsen van vullingen of beschermende lakken op blootliggende tandoppervlakken ook een oplossing bieden.

Kortom, gevoelige tandhalzen zijn een veelvoorkomend probleem dat veel mensen treft, maar met de hulp van tandheelkundige professionals kunnen effectieve behandelingen en preventieve maatregelen worden genomen om het ongemak te verminderen en de algehele mondgezondheid te verbeteren.

 

Wij helpen u graag verder

Ik wil graag mailen

Bel Tandheelkundige Praktijk Kortenhoef op 035-656 2188